Bij mijn verhuizing veroverde ik eind 2015 een ouderwetse stadstuin op WNW met saaie en vooral sombere grijze trottoirtegels (zie foto’s 7 juni 2016). Op zoek naar een vakman om de tuin een nieuw gezicht te geven kwam ik via internet bij Mark Bos uit.

Ik heb zelf o.a. eerst goed gekeken naar de stand van de zon om een goede plek te bepalen voor een toekomstig terras. Ik had al een hele lijst met wensen toen Mark en ik voor het eerst overleg hadden. Tijdens dat overleg heeft Mark goed naar mijn wensen geluisterd, brochures achter gelaten om ideeën op te doen en geadviseerd bij zijn vaste leverancier te gaan kijken om mij daar te laten voorlichten. Ik heb gekozen voor tegels en stenen waarmee de tuin als vanzelf zonnig oogt en die niet trendgevoelig zijn, dan kan het ook niet uit de mode raken.

Mark en ik zijn samen de tuin doorgelopen en kwamen tot de conclusie dat de contouren best goed waren verzonnen: een trapje om het hoogteverschil te overbruggen en een hellingbaan om fietsen naar de schuur te rijden vanaf de achterom. Aangezien ik in dit huis oud wil kunnen worden, voorzag ik al een route met de rollator over die hellingbaan. Ondanks het hoogteverschil kon en kan ik ook nu traploos in de hele tuin komen. Omdat ik slecht kan bukken hebben we besloten om er ook direct een seniorentuin van te maken met borders op (werk-)hoogte. Mark heeft tekeningen gemaakt en een offerte. Ook tijdens de uitvoering van het werk hebben we diverse keren overleg gehad, bijvoorbeeld over eventuele trapverlichting. Dat soort onderwerpen zijn het initiatief van Mark, want ik bedenk zoiets niet. Nu is er een terras, een verhoogde border voor zomerbloeiers, een moes- en kruidentuintje op hoogte bij de keuken en een ruim en verhoogd perk voor groenblijvende heesters met het oog op de aanblik in de winter.

Mark heeft met hulp van zijn zoon een mooi (en zwaar) stuk werk geleverd. Ik heb met bewondering gekeken naar al dat vakkundige passen en meten. Ik kan u Mark aanbevelen om zijn vakkennis en ervaring en zijn gedrevenheid om een tuin te maken, zoals de klant wil. Het eindresultaat mag er zijn. Ik zit met genoegen in mijn tuin. En dat is toch leuk, een tevreden klant. Mijn hartelijke dank voor jullie inzet.